De Virtuele Maagband

De virtuele maagband is een programma dat bestaat uit 3 hypnosesessies, waarmee je op een gezonde en veilige manier kan afslanken.

De meeste mensen die een traditioneel dieet volgen, zullen gewicht verliezen zolang ze op dieet zijn. Van zodra ze met het dieet stoppen, neemt hun gewicht weer toe. De meeste diëten bevatten een vorm van ontbering, voor sommige diëten moet je calorieën of punten tellen, maar bij elk dieet wordt de geest geprogrammeerd om aan eten te denken. Jezelf bewust iets ontzeggen, kan immers je zin in dat specifieke iets net vergroten.
Aangezien de meeste eetgewoonten diep in het onderbewustzijn geworteld zijn, zal het eindresultaat hetzelfde blijven onder dezelfde omstandigheden.

De Virtuele Maagband maakt gebruik van hypnose als hulpmiddel om je sneller een voldaan gevoel te geven, waardoor je kleinere porties gaat eten. Verder wordt er ook gewerkt aan een aanpassing van je cognities omtrent eten, je eetgewoontes en een gezondere levensstijl.

 

Werkwijze

In de eerste sessie vindt er een kort intakegesprek plaats, wordt het programma uitgelegd en wordt een virtuele maagband geplaatst tijdens een virtuele operatie. Je krijgt een geluidsopname mee, die je dagelijks dient te beluisteren gedurende (minimum) een maand. Deze geluidsopname is een korte hypnosesessie om de effecten van het programma te verstevigen.
In sessie 2 en 3 wordt er verder gewerkt aan het bestendigen van de nieuwe (eet)gewoontes. Zo worden er suggesties gegeven omtrent water drinken, bewegen, je denkpatronen, …
De sessies worden met een tussentijd van ongeveer een week gepland.

Jouw motivatie om het programma op een correcte manier te volgen is een cruciale factor om tot goede resultaten te komen.